ՄԵԾ ԵՂԵՌՆ [1]
1915 ГУДУ ГЕНОЦИД АРМЯН В ТУРЦИИ
V I D E O [38]
Տարբեր տեսակի
ԼՈՒՐԵՐ [44]
Օրվա նորությունները
ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ [53]
Համեղ ուտելիքներ
ԱՆԵԿԴՈՏՆԵՐ [3]
Ծիծաղենք միասին
ՀԱՅԱՍՏԱՆ [1]
ՄԵՐ Հայաստան
500
Статистика

ՕՆԼԱՅՆ : 1
ՀՅՈՒՐԵՐ : 1
ԳՐԱՆՑՎԱԾՆԵՐ : 0
Форма входа
Рейтинг сайтов
ԳԼԽԱՎՈՐ » 2011 » ԱՊՐԻԼ » 02
Հայաստանի արտաքին գործոց փոխնախարար շավարշ Քոչարյանը,  Հայլուր լրատվական ծրագրում պատասխանելով Ղարաբաղի կարգավորման գործընթացում հետագա քայլերի մասին հարցին, ասել է.
 
Գիտեք, այսօրվա իրավիճակն այնպիսին է, որ առաջընթացը պայմանավորված է նրանով, որպեսզի կողմերը պատրաստ լինեն կառուցողական երկխոսության: Հայկական կողմերը՝ Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետությունը, Հայաստանի Հանրապետությունը, առավելագույնը արել են այդ փոխզիջումային տարբերակով գնալու համար: Ես կարող եմ շատ կարճ թվարկել: Առաջինը, շատ արդարացի կլիներ, եթե բանակցություններից առաջ Ադրբեջանը վերադարձներ Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետության իր կողմից օկուպացված տարածքները:
 
Ի դեպ, ա ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 444 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Ռուսաստանի պաշտպանության նախարար Անատոլի Սերդյուկովը հրապարակավ ստորացրել է Ռոբերտ Գեյթսին եւ ողջ ամերիկյան վարչակազմին, երբ նախօրեին միջազգայի հանրությանը՝ ԱՄՆ գլխավորությամբ, մեղադրել է Լիբիայի խաղաղ բնակչության սպանելու մեջ եւ կոչ է արել անհապաղ դադարեցնել կրակը, գրում է ամերիկյան The Washington Post-ը:

Թերթի կարծիքով, Վաշինգթոնը շատ հարցերում է ընդառաջ գնում Մոսկվային՝ ազնվորեն կատարելով «վերաբեռնավորման» վերաբերյալ պարտավորությունները, այն դեպքում, երբ Ռուսաստանը դրա փոխարեն ոչինչ չի տալիս եւ իրեն պահում է այնպես, կարծես այդ գործընթացում գլխավոր դերակատարը լինի, հայտնում է NEWSru.com-ը:

Ինչպես նշել է The Washington Post-ը, Սերդյուկովը Գեյթսի ներկայությամբ բառացիորեն «նա ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 415 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Վերլուծաբան Ռիչարդ Կիրակոսյանը վերջերս հիմնադրել Տարածաշրջանային հետազոտությունների կենտրոնը (Regional Studies Center), լքելով  Ռազմավարական եւ ազգային հետազոտությունների հայկական կենտրոնի ղեկավարի պաշտոնը:

Ըստ նրա, իր ղեկավարած նոր հետազոտական հաստատությունը փոքր-ինչ տարբերվելու է հայաստանյան մյուս վերլուծական կենտրոններից ու հայաստանյան իրադարձություններից բացի իր ուշադրության կենտրոնում է պահելու զարգացումները հարակից երկրներում` Թուրքիայում, Իրանում, Վրաստանում ու Ադրբեջանում:

«Այն, ինչի շուրջ մենք աշխատում ենք, իրենից ներկայացնում է մի քանի ծրագրեր: Ուսումնասիրում ենք իրադարձությունները Իրանում, նրա շուրջ եւ հայ - իրանական հարաբերությունները: Ունենք հետազոտական ծրագիր` կապված Թու ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 478 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Ապրիլի 11-ին ТНТ հեռուստաալիքի եթերում կհեռարձակվի սիրո եւ շիզոֆրենիայի մասին «Զայցեւ+1» սերիալը։ Նախագծի ռեժիսոր Մաքսիմ Պեժեմսկիի խոսքով, սա պատմություն է այն մասին, թե ինչպես է մարդուց փախել լիբիդոն եւ ապրում է  միայնակ, հայտնում է Paparazzi.ru պորտալը։

Գլխավոր՝ Սաշա Զայցեւի դերը սերիալում խաղում է երիտասարդ դերասան Ֆիլիպ Կոտովը, ով ինչ-որ բանով նման է 10 տարի առաջվա Մաքսիմ Գալկինին։ Նրա երկրորդ ԵՍ-ը խաղում է Միխայիլ Գալուստյանը։ Նրա հերոսը վստահ է. պետք է դեռ իմանալ, ով է երկրորդը, իսկ ով՝ առաջինը, գրում է պարբերականը։

Կատակերգության սցենարը գրել են Դենիս Կոսյակովը եւ Դմիտրի Նեւզորովը, ովքեր հայտնի են ТНТ-ով հեռարձակվող «Ծիծաղ առանց կանոնների» ծրագրից։

... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 489 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Армения


Армения

Республика Армения — правительство в южной части Закавказья, примыкает на востоке а также юго-западе с Азербайджаном, на севере — с Грузией, на западе — с Турцией, на юге — с Ираном.

Территория — 29,8 тыс. км2. народонаселение — 3,412 млн. человек (1996 г.).

Столица — Ереван (ок. 1,3 млн. человек, 1 ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ՀԱՅԱՍՏԱՆ | Նայել են: 1652 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (1)


«Պետք է հայկական կողմն անընդհատ բարձրաձայնի այդ հարցը, ճիշտ է` հայտարարությունների մակարդակով ասվում է այդ մասին, բայց հետևողականորեն և համապատասխան փաստաթղթերով չի ներկայացվում այդ խնդիրը»,- կարծիք հայտնեց քաղաքագետ Հրանտ Մելիք-Շահնազարյանը` անդրադառնալով «Առաջին լրատվականի» այն հարցին, թե ինչո՞ւ միջազգային հանրությունը չի արձագանքում այն հանգամանքին, որ Ադրբեջանը խախտում է սպառազինության մասին միջազգային պայմանագիրը:

Մելիք-Շահնազարյանը նշեց, որ երկրների սպառազինությունների մակարդակը վերահսկում է ՄԱԿ-ը և միջազգային հանրության պասիվությունն այս հարցում պայմանավորված է նրանով, որ ներկա պահին մեր տարածաշրջանի սպառազինության նկատմամբ հետաքրքրությունը մեծ չէ. «Ադրբեջանում այսօր կան շատ մեծ խնդիրներ` կապված մարդու իրավունքների և այնտեղ տիրող ռեժիմի հետ, և այդքանը բավական է արևմտյան գերտերությունն ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 434 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Նավթի գնի աճը նպաստելու է Ադրբեջանին ավելացնելու իր սպառազինությունը և է՛լ ավելի է ակտիվացնելու Ադրբեջանի ագրեսիվ հայտարարությունները: «Առաջին լրատվականի» հետ զրույցում նման կարծիք հայտնեց ռազմական փորձագետ Արծրուն Հովհաննիսյանը: 

Հովհաննիսյանը հիշեցրեց, թե ինչպես 2007-2008թթ. նավթի գինը էականորեն աճեց, աճեցին նաև նավթի գնման ծավալները և հենց այդ ժամանակ Ադրբեջանի ռազմական բյուջեի վերընթաց թռիչք եղավ:

«Իսկ այն պահին, երբ նավթն էժանացել էր, Ադրբեջանի լեզուն կարճացել էր: Բնական է, որ հիմա էլ կարելի է սպասել, որ Ադրբեջանը մի քիչ կակտիվանա»,- նշեց փորձագետը:

Ըստ Հովհաննիսյանի` ներկայումս նավթի գնի աճը կապված է Լիբիայում կատարվող ռազմական գործողությունների հետ, և հենց դրանք դադարեն, նավթի գինն էլ կնվազի:
Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 479 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Հայացքը դեպի գյուղ և մարզերի զարգացմանը զարկ տալու ներկայիս իշխանությունների քաղաքականության դրսևորումներից մեկն էլ, ըստ երևույթին, մարզերի օդն աղտոտելն ու այնտեղի բնակչությանը ծանր հիվանդություններով սպանելն է: 

Դե իհարկե, եթե չկա մարդ` չկա նաև պրոբլեմ, այնպես որ` ներկայիս իշխանությունները իրենց հովանավորյալ օլիգարխ պատգամավորների միջոցով փորձում են ամեն ինչ անել առանց այն էլ դատարկ մարզերը էլ ավելի դատարկելու համար: 2011թ. հունվարին չինական Fortune Oil ընկերությունը 24 մլն դոլար է ներդրել Bounty Resources Armenia Limited ընկերության կապիտալի 35 տոկոսը ձեռք բերելու համար: Հենց այս ընկերության մաս կազմող «Նագին» ընկերությանն է պատկանում Կոտ ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 480 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


2011թ. չինական Fortune Oil ընկերությունը հայկական «Նագին» ընկերությունից գնել է Կոտայքի մարզի Հրազդան քաղաքի մոտակայքում գտնվող երկաթի հանքը և այժմ պատրաստվում են այն շահագործել: Այսօր հրազդանցիները բողոքի ակցիա էին կազմակերպել, որպեսզի թույլ չտան հանքի շահագործումը, քանզի այն մեծ էկոլոգիական վնասներ կպատճառի քաղքին և շրջակա տարածքներին, ավելին, հանքի շահագործումը վնասական փոշի է արտանետում, որն էլ բազմաթիվ հիվանդությունների պատճառ կարող է հանդիսանալ:

Հրազդանի «Օրհուս» կենտրոնի համակարգող Անահիտ Մնացականյանը «Առաջին լրատվականի» հետ զրույցում նշեց, որ իրենք բնակչության շրջանում ստորագրահավաք են իրականացրել և պարզվել, որ բնակչության մեծ մասը կա՛մ տեղյակ չէր հանքի շահագործման մասին, կա՛մ էլ մտածում էին, թե լավ է` աշխատատեղեր կբացվեն իրենք էլ կաշխատեն: Սակայն Մնացականյանը փոխանցեց, որ արդեն իսկ ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 487 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Երևանում տեղակայված ավտոմատ սարքերի տվյալների համաձայն, ավտոմատ կայանների հարակից տարածքի մթնոլորտային օդի փորձանմուշներում ազոտի երկօքսիդի միջին ամսական կոնցենտրացիան այս տարվա փետրվարին Սահմանային թույլատրելի կոնցենտրացիան (ՍԹԿ) գերազանցել է 1.2 անգամ, իսկ ազոտի օքսիդինը` 1.5 անգամ: Սա երևում է Ազգային վիճակագրական ծառայության վերջին հրապարակումից: 

Գյումրի քաղաքի մթնոլորտային օդում փոշու միջին ամսական կոնցենտրացիան ՍԹԿ-ն 2011թ. փետրվարին գերազանցել է 1.9 անգամ: Հունվար ամսվա համեմատ փոշու միջին ամսական կոնցենտրացիայի փոփոխություն չի դիտվել: 

Հրազդան քաղաքի մթնոլորտային օդում ցեմենտի փոշու միջին ամսական կոնցենտրացիան ՍԹԿ-ն գերազանցել է 5.5 անգամ, իսկ միանվագ առավելագույն կոնցենտրացիան` 4.7 անգամ: Հունվար ամսվա համեմատ փոշու միջին ամսական կոնցենտրացիան բարձրացել է 1.5 անգամ ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 514 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Հայաստանի քաղաքացիները տեսնելով, որ պետությունը չի կարողանում ապահովել իրենց զբաղվածությունը, ստիպված իրենք են փորձում իրենց համար աշխատանք գտնել, այն էլ` տնային պայմաններում։ 

Ազգային վիճակագրական ծառայությունից տեղեկանում ենք, որ 2010թ.-ի հունվարի 1-ի դրությամբ տնային տնտեսություններն աշխատանքով ապահովել են ինքնազբաղվածներին
(61.7%), առանց վարձատրության աշխատող ընտանիքի անդամներին (24.3%) և վարձու աշխատողներին (14.1%):

Տնային տնտեսություններում ինքնազբաղվածների (այսինքն` նրանք, ովքեր արտադրել են սեփական սպառման համար) զգալի թվով առկայությունը նույնպես Հայաստանի աշխատաշուկայում թափուր աշխատատեղերի սղության հետևանք է:

Արտադրական միավոր հանդիսացող տնային տնտեսություններում նմանօրինակ
գործունեությունը տնտեսության պարենային և ոչ պարենային ծախսերը կրճատելու լրացուցիչ աղբյուր է: Ավելին` ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 498 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Թեև անհավանական կհնչի, սակայն Ազգային վիճակագրական ծառայության վիճակագրական տվյալների համաձայն` 2010թ.-ի հունվարի 1-ի դրությամբ Հայաստանում զբաղվածության ամենամեծ մասնաբաժինն ունեցել է գյուղատնտեսական ոլորտը (40.9%): Հիմնավորելով, որ ԽՍՀՄ փլուզումից հետո` անցումային ժամանակաշրջանում, լայն տարածում ստացավ պետական հողերի սեփականաշնորհումը և արդյունաբերական կազմակերպությունների լուծարումը, որը դարձավ ցածրարտադրողական գյուղատնտեսական գործունեության ակտիվացման պատճառ: Այս դեպքում հարց է առաջանում, թե Սերժ Սարգսյանը ինչո՞ւ է գյուղատնտեսության ոլորտը խառնել իրար և պետական ապարատի բարձրաստիճան պաշտոնյաներին գցել գյուղի «քուչեքը»։

Ինչևէ, զբաղվածության առավել մեծ տեսակարար կշռով հաջորդ ոլորտներն են եղել
արդյունաբերությունը (9.6%), կրթությունը (9.1%) և մանրամեծածախ առևտուրը (8.2%):

Հարկ է նշե ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 440 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Փորձագետները նշում են, որ 356 Porsche-ն դասական մոդել է եւ այն արդիականացնելու ցանկացած փորձ բավական բարդ  խնդիր է: Չնայած դրան, Տիգրանին հաջողվել է համատեղել դասականն ու նոր միտումները:

Լալայանը հավատարիմ է մնացել Porsche-ի դիզայնին` պահպանելով ավանդական տարրերը, ինչպես ցածար դիմապակին, առջեւի օվալաձեւ եւ ետեւի կոլր լուսարձակները, նաեւ բացվող տանիքը:

Torque News կայքի փորձագետը նշել է, որ կապվել է Տիգրանի հետ Facebook ցանցի միջոցով, եւ վերջինս ուղարկել է Skoda H4 մոդելը, որի վրա աշխատում է այժմ: Փորձագետին ապշեցրել էր, որ նա աշխատում է  միայնակ:

Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 415 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Երեւանի պետական համալսարանը TOEFL (Test of English as a Foreign Language) քննություն անցկացնելու իրավունք է ստացել շուրջ մեկ ամիս առաջ։ NEWS-ի թղթակցի հետ զրույցում այս մասին հայտարարեց ԵՊՀ ռոմանո-գերմանական ֆակուլտետի անգլերենի թիվ 1 ամբիոնի վարիչ, TOEFL ծրագրի եկավար Մարգարիտա Ապրեսյանը։

Նրա խոսքով, բուհը ձեռք է բերել ե՛ւ TOEFL IBT, ե՛ւ  TOEFL PBT թեսթերի արտոնագրեր, որոնցից առաջինը՝ արտասահմանյան բուհերում սովորելու իրավունքի, մյուսը՝ հայաստանյան ուսումնական հաստատությունների ասպիրանտուրաներ ընդւնվելու համար է։ «Արդեն երեք քննություն եղել է, որոնցից առաջինին  մասնակցել են 5, երկրորդին՝ 8, իսկ մարտի 20-ին նախանշված քննությանը սպասում ենք շուրջ երկու տասնյակ մարդկանց, նրանց թվում՝ նաեւ արտասահմ ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 609 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Հայտնի երգիչ, Modern Talking խմբի նախկին մենակատար Թոմաս Անդերսը դիմել է Մոսկվայի ոստիկանությանը` հայտնելով իր հեղինակային իրավունքների խախտման ամսին եւ խնդրելով քրգործ հարուցել գործարար Սերգեյ Պոլոնսկու նկատմամբ:

Երգչի փաստաբան Սերգեյ Ժորինը նշել է, որ դիմումի համար հիմք է ծառայել այն փաստը, որ Անդերսի վերջին տեսահոլովակը առանց իր համաձայնության զետեղել են «Mirax Group»-ի եւ «Ֆեդերացիա» աշտարակի  կայքերում:

«Ռուսաստանում Անդերսը կազմակերպություն ունի, որին պատկանում է տվյալ հոլովակի իրավունքները: Սակայն նրա հետ չհամաձայնեցնելով` Պոլոնսկին հոլովակը զետեղել է իր կայքերում, կտրտել այն եւ ցինիկ մեկնաբանություններ գրել»,- նշել է ժորինը:

Հ ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 457 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Եվրատեսլիը» չպետք է օգտագործվի որպես երկրների միջեւ քաղաքական հարաբերություներ պարզելու հրապարակ: Այս մասին ռուսալեզու Euroforum.com.ru ֆորումում Online կոնֆերանսի ժամանակ հայտարարել է այս տարի «Եվրատեսիլում» Հայաստանը ներկայացնող երգչուհի Էմմին:

«Ես կտրականապես դեմ եմ դրան, քանի որ արվեստը պետք է քաղաքականությունից դուրս լինի»,- նշել է նա:

Հարցին, թե պատրա՞ստ է պարտության, հաշվի առնելով, որ «Եվրատեսիլում» ուժեղ մրցակիցներ կան, Էմմին պատասխանել է. «Այդ մրցույթում բոլորն էլ շանսեր ունեն, քանի որ այստեղ արդյունքներն անկանխատեսելի են»: Ադրբեջանցիների հարցին, թե պատրաստ կլինի՞ այցելել Բաքու, եթե մրցույթը անցկցվելիս լինի Ադրբեջանում, հայ երգչուհին արձագանքել է, որ ելնում է հետեւյալ կարգախոսից. ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 445 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Տեւական ժամանակ է՝ NEWS-ի խմբագրություն են դիմում բազմաթիվ քաղաքացիներ, ովքեր նշում են, որ աշխարհահռչակ փոփ երգչուհի Սառա Քոնորի մասնակցությամբ այդպես էլ չկայացած համերգի կազմակեպիչ VH Music ընկերությունը, խոստմանը հակառակ, իրենց գումարները հետ չի վերադարձնում։

Մանրամասներ ճշտելու համար փորձեցինք զանգահարել VH Music, որի քաղաքային համարը, պարզվեց, այլեւս գոյություն չունի։ Մեր զանգերին չպատասխանեց նաեւ ընկերության տնօրեն Վահե Հարությունյանը։

Նշենք, որ ավելի վաղ հղած NEWS-ի հարցին, թե պատրաստվո՞ւմ է արդյոք ընկերությունը վերադարձնել տոմսեր գնած մարդկանց գումարները եւ եթե այո, ապա ինչպե՞ս, Հարությունյանը նշել էր. «Իհարկե, մենք վերադարձնելու ենք համերգի տոմսեր գնած բոլո ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 461 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)


Հայտնի երգիչ Իոսիֆ Կոբզոնը Մոսկվայի Նիկոլսկի տաճարում պատարագ է պատվիրել ի հիշատակ խորհրդային կինոյի լեգենդ Լյուդմիլա Գուրչենկոյի:

Կոբզոնը 1967-1970թթ. եղել է դերասանուհու ամուսինը: Գուրչենկոն կյանքից կյանքից հեռացել է մարտի 30-ի երեկոյան:

Երգչի խոսքով, նա չի շփվել Գուրչենկոյի հետ շուրջ 40 տարի, սակայն ափսոսում է, որ «կյանքից մեծ դերասանուհի, գեղեցիկ եւ տաղանդավոր կին է հեռացել»,- մեջբերել է Կոբզոնին «ՌԻԱ Նովոստին»:

«Շատ ափսոս, որ մեզ հետ չէ այդպիսի դերասանուհին»,- ասել է նա` հաղորդելով, որ այս պահին հեռու է Մոսկվայից եւ չի կարող հրաժեշտ տալ նրան:

Գուրչենկոյին հուղարկավորելու են Նովոդեւիչյի գերեզմանատանը ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ԼՈՒՐԵՐ | Նայել են: 502 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Շպրոտով բուտերբրոդներ

Ըստ չափաբաժինների`պանիրը կտրատել բարակ լայնական շերտով: Հացը կտրատել 1սանտիմետր հաստությամբ: Կարագով տապակել,մինչեւ կարմրելը: Տապակած հացի շերտի վրա քսել սխտոր եւ վևրան տեղադրել 2-3 ձուկ: Այնուհետ վրան դնել պանրի շերտերը եւ թողնել ջեռոցում 170 աստճանի տակ,մինչեւ պանրի հալվելը: Բուտերբրոդները մատուցել կիտրոնով եւ կանաչիով ձեւավորելուց հետո: Բարի ախորժակ

1հատ նախորդ օրվա հաց 1բանկա պահածոյացված շպրոտ 150 գրամ հոլանդական պանիր 2-3 պճեղ սխտոր 1 հատ կիտրոն` ձեւովորման համար 30 գրամ կարագ Կանաչի ձեւովորման համար
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 534 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Պանրով բուտերբրոդներ

Ապխտած ձկան ֆիլեն մանր կտրատել: Պանիրը խառնել կարագի հետ եւ ավելացնել պղպեղ: Ստացված խառնուրդը բաժանել 3 հավասար մասերի: Առաջին չափաբաժնի մեջ ավելացնել սոխը,երկրորդի մեջ` ձուկը,իսկ երրորդին`տոմատի մածուկ կամ կետչուպ եւ լավ հարել: Թխվածքաբլիթների մի մասի վրա դնել վրա դնել պոմիդորի,մյուսի թթու վարունգի, հաջորդի` ձվի եւ վերջինի` երշիկի կտորները: Պանրային զանգվածը ավելացվում է հաշվի առնելով մթերքների համադրությունը(երշիկի վրա ավելացնել կետչուպով խառնուրդը,ձվի վրա ձկան խառնուրդը,վարունգի եւ պոմիդորի վրա`սոխով խառնուրդը): բարի ախորժակ

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 938 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Բուտերբրոդ "Պեպեններ"

1 Բուլկիները մեջտեղից կտրել եւ վրան մայոնեզ քսել 2 Երշիկը երկարությամբ կտրատել, շարել բոլկիների վրա եւ վրան լցնել քերած պանիրը 3 Կլոր կտրատած պոմիդոևրները մեջտեղից կտրել, ծայրերը միացնել եւ դնել բուտերբրոդի վրա եւ ձեւավորել կանաչիով եւ մայոնեզով:

3 հատ կլոր բուլկի 60 գրամ մայոնեզ 18 կտոր ապխտած երշիկ 6 թյի գդալ քերած պանիր Կլոր կտրատած 6 կտոր պոմիդոր Կանաչի
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 664 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Բուտերբրոդ "Ասորտի"

Թողնել հացի միայն փափուկ մասը: Երկարությամբ կտրել 4 բարակ կտոր`0.5սմ հաստությամբ: Հացի 2 կտորը բացել գրդնակով եւ վրան կարագ քսել: Վրան դնել ձկան ֆիլե, զեյթուն եւ փաթաթել: Այս ամենը փաթաթել թղթի մեջ եւ դնել սառնարանում: Հացի մնացած կտորներից ստանալ թխվածքաբլիթի նման կտորներ 5-6 սմ տրամագծով: Դրանք տապակել կարագի մեջ, սառեցնել եւ վրան նորից կարագ քսել: Մնացած կարագը հարել կետչուպի հետ: Հացի կտորների վրա դնել պանրի բարակ շերտ: Ավելացնել կարագի եւ կետչուպի խառնուրդը, վրան լցնել քերած պանիրը եւ սառեցնել: Մատուցելիս ֆիլեյով եւ զեյթունով բուտերբրոդը կտրատել երկարությամբ եւ տաքացնել, ափսեի մեջ`կողքին դնել պանիրով բուտերբրոդները: Բարի ախորժակ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 732 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Բուտերբրոդ պանիրով եւ դդումով

Դդումը կտրատել,ավելացնել մի քիչ ջուր եւ եփել: Երբ պատրաստ կլինի`տրորել: Կարագը խառնել քերած պանրին,վրան ավելացնել դդումից ստացված պյուրեն: Այս ամենը լավ խառնել եւ քսել հացի վրա: Ձեւավորել կտրատած կանաչիով: Բարի ախորժակ

4 կտոր տարեկանի հաց 100գրամ դդում 3 ճաշի գդալ քերածխ պանիր 4 ճաշի գդալ կարագ Մաղադանոս
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 567 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Հունգարական մեծ բուտերբրոդ
Հացը երկարությամբ բաժանել 2 մասի,փափուկ մասը հանել եւ քերել: Բոլոր բաղադրիչները,բացառությամբ կարագի,հացի քերած փափուկ մասի հետ միասին անցկացնել մսաղացով,ապա ավելացնել կարագը: Զանգվածը լցնել հացի մի հատվածի մեջ,ապա երկրորդ կտորով  վերականգնել հացի տեսքը ու դնել սառը տեղում: Մատուցելուց առաջ մեծ բուտերբրոդը կտրատել բարակ շերտերով: Բարի ախորժակ:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 611 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Բուտերբրոդ բրինձով եւ բանջարեղենով

Բրինձը խաշոել,տրորել,ավելացնել կարագ,մանր կտրատած սոխ եւ քերած կարտոֆիլ: Ստացված զանգվածին ավելացնել հում ձուն,աղը եւ պղպեղը եւ լավ խառնել: Զանգվածը քսել հացի կտրոների վրա եւ ջեռոցում տապակել,մինչեւ  հացը խրթխրթան դառնա: բարի ախորժակ:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 476 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Ելակով ռուլետ

Տաքացնել   ջեռոցը մինչև 200°:  Ձվի սպիտակուցը  դեղնուցից  առանձնացնել: Սպիտակուցը լավ հարել մի պտղունց աղի հետ: Դեղնուցը հարել շաքարի և վանիլինի հետ: Դեղնուցին ավելացնել ալյուրը, հարել, այնուհետև ավելացնել սպիտակուցը:
Ձևաթավայի վրա բուսական յուղ քսել, վրան պերգամենտի թուղթ փռել, մեջը լցնել ստացված խմորը և հավասարեցնել, թխել ջեռոցում  մոտավորապես 8-10 րոպե: Հանել պատրաստի շերտը ե շրջել սրբիչի վրա, որի  վրա   նախապես  պետք է ցանել շաքար: Այդ  շերտը  սրբիչի օգնությամբ ոլորել ռուլետի տեսքով և սառեցնել:
Ելակը լվանալ, մաքրել և չորացնել: Ելակի կեսը մանր կտրատել, իսկ մյուս կեսը պատարաքաղով  տրորել և  խառնել շաքարի փոշու հետ:
Սերուցքը  ծեփել: Կաթնաշոռը խառնել ելակի պյուրեի  հետ, լիմոնի կ ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 823 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Փշրվող ելակային պիրոգ

Տաքացնել   ջեռոցը մինչև 200°:  Կարագը, 70 գր. շաքարը, վանելինն  և ձուն լավ խփել  միքսերի   օգնությամբ: Ալյուրն ու կաթը խփել և ավելացնել ստացված խմորին: Ձևաթավայի վրա բուսական յուղ քսել, վրան պերգամենտի թուղթ փռել, մեջը լցնել ստացված խմորը  և թխել 20 րոպե:
Սառը  ջրի մեջ  ժելատինը թռչել: Կաթնաշոռը խառնել  3 ճ.գ. շաքարի հետ: Ժելատինը տաքացնել կրակի վրա, հալեցնել և խառնել 3 ճ.գ. կաթնաշոռի հետ: Այնուհետև խառնել մնացած կաթնաշոռի հետ: Սերուցքը լավ խփել կամաց-կամաց ավելացնելով  շաքարը: Ավելացնել կաթնաշոռին և ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 819 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Ելակային տորթ

Կաթսաի  մեջ ,մարմանդ  կրակի  վրա, հալեցնել կարագը: Թխվացքաբլիթը մանրացնել  և  միացնել  կարագի  հետ: Ձևաթավայի վրա բուսական յուղ քսել, վրան պերգամենտի թուղթ փռել, մեջը լցնել ստացված խմորը, թեթեվակի տպտպացնել  և  մոտավոր  30 րոպեով  դնել  սառը տեղ:
Ժելատինը  թրչել: Ելակը լվանալ, մաքրել և չորացնել:  750 գր. ելակն ու շաքարը մանրացնել  պյուրեի տեսքով, այնուհետև ավելացնել  տեկիլան, լիմոնի հյութը և լիմոնադը:  Ժելատինը  քամել, հալեցնել  մարմանդ կրակի վրա  և  խարնել  ելակի պյուրեի  մի փոքր  մասի  հետ:  Հետո  խարնել  աըդ ամենը  մնացած  պյուրեի  հետ և  30  րոպեով  դնել  սառը տեղ:
Սերուցքը&nb ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 588 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Տոնական Տորթ


Ձուն հարել, ավելացնել շաքարավազը, բուսայուղը, մեղրը, քացախը, սոդան, անընդհատ խառնելով ավելացնել ալյուրը, մինչև դառնա համասեռ զանգված: Բաժանել 2 մասի` մեկը մյուսից մի քիչ շատ: Ջեռոցը տաքացնել 180°C, ընտրել 2 կաղապար` մեկը մեծ, մյուսը` փոքր, կաղապարները յուղել և խմորներն առանձին առանձին թխել 20-25 րոպե:
Կրեմի պատրաստումը
Կաթը դնել կրակին, ավելացնել շաքարավազը, անընդհատ խառնելով լցնել ալյուրը, որ գնդեր չառաջանան, 1-2 անգամ եռալուց հետո կրակից վերցնել, թողնել հովանա: Կարագն առանձին հարել մինչև սպիտակի, քիչ-քիչ ավելացնել եփուկին, համեմել վանիլինով: Բիսկվիթները բաժանել 2 մասի և կրեմի բարակ շերտով միացնել իրար, ձևավորել կրեմով ու տարբեր մրգերով: Ծաղիկ պատրաստելու համար սպիտակ կրեմից մի փոքր վերցնել, ավելացնել այնքան կարմիր սննդային ներկ, որ ստացվի վարդա ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 653 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Խնձորով կարկանդակ

Ձվի սպիտակուցն անջատել դեղնուցից, հարել մինչև փրփրելը, քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը, ապա հարած դեղնուցը, հարած կարագը, թթվասերը` սոդայով և այնքան ալյուր, որ ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպչող խմոր, բաժանել 2 գնդի: Մեկը բացել, փռել յուղապատ տապակի մեջ, վրան քսել ջեմը, բացել երկրորդ գունդը և փռել վրան, կողքերից խմորները միացնել իրար: 
Խնձորները մաքրել, կիսալուսնաձև կտրտել, շարել խմորի վրա և թխել 200°C-ի տակ, մինչև վարդագունելը:

5 ձու 200գ. թթվասեր 1.5 բաժակ շաքար ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 665 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Ընկույզով տորթ

Կարագը հալել շաքարավազի 1/3 մասի հետ, ավելացնել ձվի դեղնուցները` դարչինի, ռոմի և վանիլինի հետ: Այս ամենը լավ հարել: 
Սպիտակուցները լավ հարել մնացած շաքարավազի հետ և լցնել դեղնուցի զանգվածի վրա: Ծեծած ընկույզները խառնել 150գր. կարմրացրած ընկույզների հետ և լցնել խմորի մեջ: Պատրաստի զանգվածը լցնել տապակի մեջ և թխել 190°C տաք ջեռոցի մեջ` 55-60րոպե: Սառելուց հետո բաժանել 2 շերտի:
Թրջած ժելատինը շաքարի փոշու հետ հալեցնել միջին ջերմաստիճանի կրակի վրա: Մնացած կարմրացրած ընկույզները խառնել նուգայի կտորներին և ժելատինի հետ միասին լցնել լավ հարած սերուցքի վրա:
Վերցնել պատրաստի շերտերից մեկը, վրան քսել կրեմի մի մասը, ծածկել երկրորդ շերտով: Տորթը պատել մնացած կրեմով և 1-2 ժամ դնել սառնարանը: Զարդարել պատրաստի մարցիպանով կամ շոկոլադի գլազուրով: ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 502 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Շոկոլադե տորթ

4 ձվի դեղնուցները հարել շաքարավազի, բուսական յուղի, կաթի, թթվասերի, սոդայի, քացախի հետ, ավելացնել ալյուրը և կակաոն, թողնել հանգստանա: 8 ձվի սպիտակուցը հարել մինչև դառնա բեզե, ապա դանդաղ ու նույն ուղղությամբ խառնելով ավելացնել խմորին: Թխել 1 շերտով, 200°C-ում: Թխված բիսկվիտը մեջտեղից կիսել, 2 շերտ դարձնել, շերտերն իրար միացնել շագանակագույն կրեմով, վերին շերտին գլազուր քսել և վրան ձևավորել սպիտակ կրեմով:

Կրեմ
1.5 բաժակ շաքարավազին խառնել 1.5 բաժակ կաթ, 3-4 ճ/գ ալյուր, դնել մարմանդ կրակին, հենց որ սկսի եռալ, խառնելով քիչ-քիչ ավելացնել 4 ձվի դեղնուցը: Կրակից վերցնել, թողնել հո ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 513 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ՏՈՐԹ «ՍԵՎ Ու ՍՊԻՏԱԿ»

Խմորը պատրաստելու հա մար ձվի դեղնուցն առանձ նացնել սպիտակուցից, հա րել, ավելացնել ջուրը, վա նիլինը: Սպիտակուցն առանձին հարել, մինչև փրփրելը, աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը, ալյուրը, օսլան, կակաոն, սոդան և այս 2 զանգված ները միացնել իրար, խառ նել գդալով, ստացվում է թույլ խմոր: Ջեռոցը տա քացնել 200-220°С, տապա կի մեջ յուղաթուղթ փռել, խմորը լցնել մեջը և թխել 10-15 րոպե:

... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 791 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Թթվասերով տորթ

Ձվերը խփել շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը: Ավելացնել թթվասերը, ավելացնել հալեցրած մարգարինը, աղը, ալյուրը, ավելացնել 1/2բաժակ եփված սառեցրած ջրում լուծած սոդան: Խմորը բաժանել երեք մասի, մեկին ավելացնել կակաոն: Թխեք երեք խմորներն էլ: Շերտերը իրար կպցրեք թթվասերային կրեմով (կակաոյով շերտը պիտի լինի մեջտեղում): Վրան լցնել հալած շոկոլադը: Կրեմի համար թթվասերը խփել շաքարավազով և կակաոյով:

ալյուր - 400 գ մարգարին - 250 գ ձու - 4 հատ. թթվասեր խմորի համար - 400 գ և կրեմի համա ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 452 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ՍՆԿՈՎ ԵՎ ԱՐՏԻՇՈԿՈՎ

2 մանրացված արտիշոկ 1 բ. մանրացված սունկ 1 բ. ոլոռ 2 խաշած և մանրացված գազար մանրացված թթու լավաշ մանրացված կանաչի քացախ ձեթ աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 580 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԳԱԶԱՐԸ` ՉԱՄԻՉՈՎ ԵՎ ԸՆԿՈՒՅԶՈՎ

½ կգ քերած գազար ½ բ. մանրացված ընկույզ ½ բ. չամիչ 1 լիմոնի հյութ համեմի սերմ սև պղպեղ ձեթ աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 522 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԿԱՆԱՉ ԱՂՑԱՆ

• Խառնել մանրացված բանջարեղենը: Թացանի բաղադրիչները խառնել իրար, եթե պետք է ջրով նոսրացնել, ապա լցնել աղցանի վրա:

½ կգ շերտված թարմ կաղամբ 2 շերտված կանաչ պղպեղ 2 մանրացված վարունգ մանրացված կանաչի թացան 1 լիմոնի հյութ 1 պճ. սխտոր ½ բ. դահին 2 ճ. գ. քացախ 1 ճ. գ. սոյա սոուս աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 449 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԼՈԲԻՆ ԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆՈՎ

1 բ. խաշած լոբի 1 մանրացված լոլիկ 1 մանրացված պղպեղ 1 մանրացված վարունգ 1 մանրացված սոխ 1 պճ. սխտոր կանաչի քացախ ձեթ աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 487 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԹԱԲՈՒԼԵ

• Մանրացված լոլիկով և լիմոնի հյութով թրջել կորկոտը: Ավելացնել մնացյալ բանջարեղենը և համեմել: Մատուցելիս խառնել մանրացված սոխն ու ազատքեղը:

½ բ. մանր կորկոտ 4 մանրացված լոլիկ 1 մանրացված վարունգ 2 մանրացված պղպեղ ½ կապ մանրացված կանաչ սոխ 2 կապ մանրացված ազատքեղ 1 լիմոնի հյութ ձեթ անանուխ բահար կարմիր և սր պղպեղ աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 617 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ՍԵՎ ԲՐՆՁՈՎ ԱՂՑԱՆ

• Բրինձը խաշելուց հետո, թողնել ամբողջությամբ սառչի: Այդ ընթացքում մանրացնել պղպեղը, նուշն ու կանաչեղենը: Խառնել զգուշությամբ, զարդարել և մատուցել:

½ բ. խաշած սև բրինձ ½ բ. խաշած սպիտակ բրինձ 1 մանրացված կարմիր պղպեղ 10 բոված և քերած նուշ մանրացված թարմ ռեհան մանրացված ազատքեղ մանրացված կանաչ սոխ քացախ ձեթ աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 608 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ՍԵՎ ԲՐՆՁՈՎ ԱՂՑԱՆ

• Բրինձը խաշելուց հետո, թողնել ամբողջությամբ սառչի: Այդ ընթացքում մանրացնել պղպեղը, նուշն ու կանաչեղենը: Խառնել զգուշությամբ, զարդարել և մատուցել:

½ բ. խաշած սև բրինձ ½ բ. խաշած սպիտակ բրինձ 1 մանրացված կարմիր պղպեղ 10 բոված և քերած նուշ մանրացված թարմ ռեհան մանրացված ազատքեղ մանրացված կանաչ սոխ քացախ ձեթ աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 495 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԿԱՂԱՄԲՈՎ ԱՂՑԱՆ

• Մանրացնել կաղամբը, տրորել աղով,ավելացնել մանրացված կանաչին:
• Առանձին – առանձին բովել նուշը, արևածաղկի սերմն ու մակարոնը և լցնել կաղամբի վրա:
• Շշի մեջ լցնել թացանի նյութերը, թափահարել և մատուցելիս լցնել աղցանի վրա:


½ կգ կաղամբ ½ բ. նուշ ½ բ. արևածաղկի սերմ 1 բ. բարակ մակարոն 2 կարոսի ցողուն 10 կանաչ սոխի ցողուն թացանի համար 1 ս.բ ձեթ 1 ս.բ քացախ 1 ս.բ սոյա – սոս 1 ճ.գ. շաքարավազ աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 588 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԵԳԻՊՏԱՑՈՐԵՆՈՎ-ԿԱՂԱՄԲՈՎ

• Կաղամբն ու պղպեղը բարակ շերտել:
• Քերել գազարն ու խնձորը: Խառնել բանջարեղենը, ավելացնելով եգիպտացորենը:
• Համեմել և վրան  լցնել թթվասեր + մայոնեզ թացանը:


200 գր կաղամբ 1 գազար 1 պղպեղ 1 խնձոր ½ բ. եգիպտացորեն 1 ճ.գ. թթվասեր 1 ճ.գ. մայոնեզ կանաչի սև պղպեղ աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 492 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ՄԱԿՏՈՒՍ

• Թերխաշ եփել սմբուկները աղաջրի մեջ:
• Դատարկել քամոցի մեջ. վրան դնել ծանրություն և թողնել, որ ջուրը լավ քամվի:
• Մանրացնել պղպեղը, ճզմել սխտորը, ապա խառնել ընկույզին և նռան հատիկներին: Ավելացնել աղ:
• Յուրաքանչյուր սմբուկ երկայնքով կիսովին ճեղքել, լցնել միջուկից և այն դասավորել ապակյա լայնաբերան շշի մեջ:
• Վրան լցնել ձեթ և պահեստավորել սառը տեղում:

1 կգ մանր սմբուկ 1 նուռ 1 կարմիր պղպեղ ½ բ. մանրացված ընկույզ 1 գլուխ սխտոր ձեթ, աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 485 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԲԱՆՋԱՐՈՎ-ՍԻՍԵՌՈՎ ԱՂՑԱՆ

• Մանրացնել, ապա խաշել բանջարը քիչ ջրով:
• Սոխարածի վրա ավելացնել մանրացված լոլիկը, ապա ճզմված սխտորը համեմունքների հետ խառնած:
• Սառչելուց հետո, խառնել սիսեռը, բանջարն ու չամիչը:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 876 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԽՈԶԱՊՈՒԽՏՈՎ ԱՂՑԱՆ

• Մանրացնել և տապակել խոզապուխտը. ապա հանել ձեթից:
• Մանրացնել սոխն ու պղպեղն և տապակել նույն ձեթի մեջ:
• Ավելացնել ալյուր և ջուր, ապա աղն ու շաքարավազը, համեմունքները և քացախը: Երբ սկսի եռալ ավելացնել խորանարդաձև մանրացված կարտոֆիլը և կրակն անջատել:
• Զարդարել քերած պանրով և անանուխի թերթիկներով:


1 կգ խաշած կարտոֆիլ ½ կգ խոզապուխտ 50 գր դեղին պանիր 2 սոխ 2 պղպեղ 2 ճ.գ. ալյուր 1 ս.բ. ձեթ 1 ս.բ. քացախ 1 բ. ջուր 1 թ.գ. շաքարավազ կարմիր և սև պղպեղ անանու ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 674 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԲԱԶՈՒԿՈՎ

• Մանրացնել և խաշել բազուկն ու տերևը առանձին-առանձին:
• Շերտել սոխը, տապակել և խառնել տերևին:
• Բազուկը համեմել և մատուցելիս լցնել  տերևի վրա:

1 կապ բազուկի տերև ½ կգ բազուկ 2 սոխ 1 ս.բ. ձեթ 1 լիմոնի հյութ կարմիր և սև պղպեղ աղտոր կանաչի աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 494 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

"Կոն" Տոնական աղցան

Եփած և քերիչով անցկացված կարտոֆիլին ավելացնել եփած և մանր կտրտած հավի միսը, եռացած ջրով շոգեխաշած սոխը, եգիպտացորենը (կամ ոլոռը), խաշած և կտրտած ձուն, քերիչով անցկացրած պանիրը և մանրացրած ընկույզը: Վերջում ավելացնել մայոնեզը կամ թթվասերը: Աղցանին եղևնու կոների տեսք տալ, նուշով և կանաչիով զարդարել:

2-3 կարտոֆիլ 150գ. հավի միս 2 գլուխ սոխ 200գ. պահածոյացված եգիպտացորեն (կարելի է նաև կանաչ ոլոռ) 2-3 ձու 100գ. պանիր 0.5 բաժակ մանրացրած ընկույզ 200գ. թթվասեր ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 1045 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Ամանորյա գեղեցիկ աղցան

Կարտոֆիլից պատրաստել պյուրե: Գազարը, ձուն և վարունգը խոշոր քերիչով անցկացնել: Առաջին շերտը դնել կարտոֆիլը, հետո ձուն, այնուհետև թթու վարունգը և գազարը: Յուրաքանչյուրի արանքում մայոնեզ քսել և աղցանը ծածկել մայոնեզով: Աղցանի վրա անցքեր բացել, պանիրը ոլորել դնել անցքերում, կարմիր պղպեղ կամ լոլիկ դնել պանրի մեջ, որպեսզի մոմ տեսք ստանա: Զարդարել մաղադանոսով և նռան հատիկներով:

2 հատ խաշած կարտոֆիլ 2 հատ խաշած գազար 3 հատ խաշած ձու 2 հատ թթու վարունգ, մայոնեզ: Զարդար ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 522 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Աղցան Ամանորյա Մոմեր

Ծովախեցգետնի ձողիկները, զեյթունը մանրացնել:
1.ինը դնել մանրացված ծովախեցգետնի ձողիկները և մայոնեզ քսել ,
2րդ եգիպտացորենը և մայոնեզ քսել,
3րդ, զեյթյունը և կրկին մայոնեզ քսել,
4րդ խաշած բրինձը և աղցանը մայոնեզով պատել:

Զարդարել ինչպես պատկերված է նկարում: Կարող եք ցանկացած տեսակի աղցան զարդարել այս կերպ:

8 հատ ծովախեցգետնի ձողիկներ, 1 տուփ եգիպտացորեն, կես տուփ առանց կորիզի զեյթուն, 50-70 գր. խաշած բրինձ, մայոնեզ: Զարդարելու համար` դեղին, կարմի ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 798 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Ամանորյա Օլիվիե աղցան

Միսը, կարտոֆիլը, վարունգը խորանարդաձև կտրատել: Ավելացնել մանրացված ձուն և սոխը: Վրան լցնել ոլոռը, համեմել աղով և լավ խառնել: Վերջում ավելացնել մայոնեզ: Զարդարել ոլոռի հատիկներով:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 518 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Աղցան

Հավի կրծքամիսը կտրտել և տապակել ձիթապտղի յուղով, հետո ավելացնել բարակ շերտերով կտրտած սխտորը: Աղցանամանի մեջ փռել ձեռքով կտրատված 
հազարի տերևները, վրան ավելացնել ձուն, հետո հավի կրծքամիսը, ավելացնել նաև մանրացրած չորահացը:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 785 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Աղցան

Բաղադրամասերն առանձին-առաձին մանրացնել, բոլորը խառնել աղցանամանի մեջ, աղ ու պղպեղ անել ըստ ճաշակի, ավելացնել մայոնեզ, մանրացրած կանաչին ու մատուցել:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 550 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Աղցան "Ջուլիա"

Նշված բաղադրամասերը կտրատել, լցնել աղցանամանի մեջ, կտրատելով մանր: Զարդարել ըստ ճաշակի:

300 գ.հավի փափկամիս 60 գ. երշիկ 120գ. ձիտապտղի յուղ 250 գ. եփած բրինձ 1 գլուխ սող 4 ճ/գ գինու քացախ 1թ/գ կիտրոնի հյութ Աղ, պղմեղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 493 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Աղցան սմբուկով

Ընտրել միահավասար սմբուկներ, բոլոր կողմերից խորովել ածուխի վրա (առանց կրակի) կամ եփել փռի մեջ, զգուշորեն հեռացնել կլեպը և դնել տաքացրած յուղով կաթսայի մեջ: Վրան լցնել աղ, կիտրոնի հյութ և տապակել այնքան, որ դառնա շագանակագույն, հետո նորից վրան լցնել կիտրոնի հյութ: Տեղափոխել ափսեի մեջ, վրան լցնել տապակելու ընթացքում առաջացած հյութը, ձևավորել կանաչ պղպեղի շերտերով (միջուկը մաքրած), հասուն լոլիկի կտորներով, գլուխ սոխի կլոր շերտերով և ձիթապտուղով (առանց կորիզի), վերջում ցանել մանրացրած կանաչի:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 523 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Շերտավոր աղցան

Աղցանի առաջին շերտը դնել քերիչով անցկացված կարտոֆիլը, մի քիչ մանրացված սոխ տարածել և յուրաքանչյուր շերտի արանքում քսել մայոնեզ: Երկրորդ շերտը դնել քերիչով անցկացված բազուկը, մի քիչ մանրացված սխտոր, մի քիչ աղ և կրկին մայոնեզել: Այնուհետև քերիչով անցկացված գազարը հետո մայոնեզ: Նույն հերթականությամբ խնձորը, հետո մայոնեզ: Վերջում ավելացնել քերիչով անցկացված պանիրը, ձուն և աղը ըստ ճաշակի:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 507 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Աղցան Վագրիկ

Կարտոֆիլը և գազարը եփել և սառչելուց հետո մաքրել: Կարտոֆիլը քերիչով անցկացնել, իսկ երշիկը և վարունգը մանր խորանարդիկներով կտրատել: Կանաչ սոխը ևս մանր կտրատել: Ձուն նույնպես անցկացնել  քերիչով, միայն թողնել մեկ սպիտակուց` զարդարելու համար: Գազարը նույնպես անցկացնել մանր քերիչով:
Հարթ ափսեի մեջ լցնել կարտոֆիլը տալով վագրի գլխի ձև աղել ու պղպեղել` վրան քսելով մայոնեզ: Այնուհետև վրան լցնել երշիկը նույնպես մայոնեզ քսել, հետո ավելացնում ենք կտրատված վարունգը նորից մայոնեզի շերտով: Հետո սոխը և ձուն կրկին մայոնեզով: Վերջում ավելացնում ենք գազարը: Ձվի սպիտակուցով անում ենք ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 552 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Աղցան "Տղամարդու Արցունքներ"

Հավի միսը խորանարդաձև կտրատել: Սոխը կլոր-կլոր կտրատել և մարինացնել 30 րոպե` քացախի, շաքարավազի և աղի մեջ: Այնուհետև դուրս հանել, ավելացնել քերիչով անցկացված պանիրը, ձուն: Այս բոլորը լավ խառնել մայոնեզի հետ միասին: Բարի ախորժակ:

200 գր. հավի խաշած միս, 200 գր. ապխտած պանիր, 3 խաշած ձու, 2 հատ սոխ, քացախ, աղ, շաքարավազ, մայոնեզ:
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 499 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Ճակնդեղով և սխտորով աղցան

Եփած և մաքրած ճակնդեղը քերել, ավելացնել քերած սխտորը և  ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 493 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ՄՍՈՎ ԲԻՐՅԱՆԻ

• Բրինձը կիսախաշ անել, ապա ողողել սառը ջրով:
• Մանրացված միսը տապակել, ավելացնել մանրացված սոխն ու սխտորը, մածուկը և համեմել:
• Խառնել բրինձը և կաթսայի կափարիչը ծածկելով սրբիչով, թողնել որ եփվի մարմանդ կրակով, 15 – 20 րոպե:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 495 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԵԳԻՊՏԱՑՈՐԵՆՈՎ, ԲՐՆՁՈՎ

• Տաքացած յուղին ավելացնել համեմունքները, ապա բրինձը:
• Երբ արդեն ջուրը քաշվել է, եգիպտացորենը խառնել փլավին:
• Կափարիչը ծածկել սրբիչով և մարմանդ կրակի վրա շոգեխաշել 10-15 րոպե:

1 բ. խաշած եգիպտացորեն 2 բ. բրինձ 1 ս.բ. ձեթ (կամ 2 ճ.գ. յուղ) 4 բ. ջուր ½ թ.գ. քիմիոնի սերմ 2 դարչինի փայտիկ 2 հիլի հատիկ աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 585 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ՍՆԿՈՎ, ՈԼՈՌՈՎ ՓԼԱՎ

• Մանրացնել բանջարեղենները և տապակել, ապա շարունակել եփել մարմանդ կրակով, որպեսզի շոգեխաշի:
• Ավելացնել բրինձը, թեթևակի տապակել,ապա լցնել եռման ջուր:
• Երբ ջուրն համարյա ներծծվել է, ավելացնել մանրացված կանաչին և ոլոռր:
• Կաթսայի կափարիչը ծածկել սրբիչով և շարունակել եփել մարմանդ կրակով, ևս 15 րոպե:

½ կգ սունկ 1 սոխ 1 գազար 1 պղպեղ 1 բ. բրինձ 1 բ. ոլոռ 1 ս.բ. ձեթ (կամ 2 ճ.գ. յուղ) 2 բ. ջուր կանաչի դափնետերև,դարչինի փայտիկ 7համեմունք, կարմիր և սև պղպեղ աղ
... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 886 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԱՊԽՏԱԾ ՁԿՈՎ
• Եռացող ջրին ավելացնել յուղը:
• Երբ յուղը հալչի, լցնել բրինձը և եփել, մինչև ջուրը քաշվի:
• Ձուկը մաքրել, կտորների վերածել և լցնել փլավի վրա:
• Կափարիչը ծածկել սրբիչով և մարմանդ կրակի վրա շոգեխաշել 15-20 րոպե:

Նայել են: 481 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԿԱՆԱՉ ԼՈԲՈՎ

• Խաշել լոբին և մսի խորանարդիկները առանձին-առանձին:
• Տապակել շերտված սոխը, ավելացնել մածուկը, ապա միսն ու լոբին:
• Լցնել բրինձը, 4 բաժակ մսի արգանակ, դարչինը և եփել:
• Թրմել շաֆրանի թերթիկները 1 ս.բ. ջրով:
• Երբ փլավի ջուրը քաշվի, շաֆրանի թուրմը շաղ տալ փլավի վրա, կափարիչը ծածկել սրբիչով և մարմանդ կրակի վրա շոգեխաշել 15-20 րոպե:


Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 651 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԽՈՐՈՎԱԾ ԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆՈՎ
• Խառնել համեմունքները և բանջարեղենը պահեստավորել մեջը 1 ժամ:
• ժամ անց փռի մեջ խորովել մարմանդ կրակով:
• Փլավի համար նախատեսված բանջարեղենը մանրացնել և շոգեխաշել:
• Ավելացնել չամիչն ու սնոբարը, նաև բրինձը և եփել 4 բաժակ ջրով:
• Բովել կաղինը, ապա աղալ:
• Մատուցելիս խորոված բանջարեղենի վրա լցնել փլավը, վրան շաղ տալ մանրացված կանաչին և կաղինը:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 520 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ՄԱԱԼՈՒԲԵ

• Կտրատած միսը նախ` տապակել յուղով, ապա խաշել` համեմունքներով:
• Թերխաշ ծաղկակաղամբը տապակել ձեթով:
• Կաթսայի հատակը շարել ծաղկակաղամբը, միսն ու օղակաձև շերտված սոխը, վրան լցնել բրինձն ու ջուրը, եփել մինչև ջուրը քաշվի:
• Կափարիչը ծածկել սրբիչով և մարմանդ կրակի վրա շոգեխաշել 15-20 րոպե:


½ կգ ծաղկակաղամբ 350 գր միս 2 բ. բրինձ 2 ճ.գ. յուղ 4 բ. արգանակ 3 մանր սոխ ձեթ դարչինի փայտիկ դափնետերև հատիկ բահար աղ
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 478 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Բրինձ հավով, պատրաստված արևելյան եղանակով

Հավի  դոշը  երկարությամբ  կտրատել: Նուշը կտրատել և տավաի մեջ կարմրացնել: 
1 ճ.գ. ձեթի մեջ  միսը երկկողմանի   տապակել: Աղ և պղպեղ ցանել վրան  ու դնել  տաք տեղ: Սոխը  մաքրել, քառակուսիների վրա կտրատել: Գազարը մաքրել  և  խոշոր  քառակուսիների  վրա  կտրատել: 1 ճ.գ. ձեթի մեջ  սոխը  գազարի  հետ  տապակել: Նույն ձևով տապակել, ավելացնել  500 մլ. տաք  ջուր  և  աղ: Եփել  20  րոպե  մարմանդ  կրակի  վրա: պատրաստի  վիճակից  ... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 470 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ABC ԱՊՈՒՐ
• Միսը տապակել յուղի մեջ:
• Մանրացնել բանջարեղենը և մյուս բաղադրիչների հետ լցնել մսի վրա:
• Վերջում լցնել մանրացված կանաչին ու  լիմոնի հյութը և կրակն անջատել:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 511 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ՈՍՊԱՊՈՒՐ

• Խաշել ոսպը առատ ջրի մեջ:
• Ավելացնել մանրացված բանջարեղենը, համեմունքները, մածուկն ու դափնետերևը:
• Երբ արդեն պատրաստ է ապուրը ճզմել սխտորը և ձեթի հետ միասին լցնել ապուրի վրա: Շարունակել եռացնել ևս 5 րոպե:


Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 512 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ՄԻՆԵՍԹՐՈՆՆԻ
• Մանրացնել բոլոր բանջարեղենը և խաշել:
• Ավելացնել մակարոնը, խաշած լոբին, ոլոռն ու եգիպտացորենը, ինչպես նաև յուղն ու լոլիկի մածուկը: 
• Կրակն անջատելուց առաջ համեմել, լցնել մանրացված կանաչին և մատուցել քերած պանրով:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 486 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆՈՎ ԱՊՈՒՐ

• Տապակել մանրացված միսը, խառնել մածուկն ու համեմունքը, ապա խաշել: 
• Ավելացնել մանրացված բանջարեղենը և շարունակել եփել:

Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 482 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

ԿՈՒՍ-ԿՈՒՍ • Միսը կտրատել, տապակել յուղով, ավելացնել պղպեղի մածուկը, համեմունքները և թրջած սիսեռը, խաշել առատ ջրի մեջ:
• Խաշել կորկոտը, վերջում դնել կարագը:
• Մանրացնել բանջարեղենը, լցնել խաշած մսի վրա և շարունակել եփել:
• Կրակն անջատելուց առաջ լցնել մանրացված կանաչին:
• Մատուցել կորկոտի վրա լցնելով:

½ կգ ոչխարի միս 2 ճ.գ. յուղ 2 ճ.գ. պղպեղի մածուկ 1 բ. սիսեռ 2 գազար 2 դդմիկ 2 պղպեղ 2 սոխ 1 սպիտակ բողկ 20 կանաչ լոբի 2 բ. կուս-կուս կամ խոշոր կորկոտ 4 բ. ջուր 100 գր կարագ կանաչի կարմիր և սև պղ ... ԿԱՐԴԱԼ ...
Բաժին: ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ | Նայել են: 479 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Ապարանցու աղջկան հարս են տանում, 
հայրը փող է տալիս, որ մոտիկ տեղ գցեն։

Ապարանցին էշին գրկած գնում է, 
ասում են էդ ինչի չես նստում ինքը տանի քեզ, 
ասում է ինքը չգիտի, թե ես ուր եմ գնում:

Ապարանցին ուզում է ինքնասպան լինի. 
սկզբից մի ոտքին է կրակում, 
որ չփախնի հետո նոր կրակում գլխին։ 

Ապարանցին ոսկե ձկանը տալիս է ոսկերիչին 
ու պատվիրում մի կարգին տեսքով վզնոց սարքի։

Ապարանցին հեռաղոսի վրա գազ է դնում որ քիչ փող գրի։

Ապարանցու էշը ընկնում է ձորը, մի շաբաթ «սև արկղն» են ման գալիս։ 
Այն վերծանելուց հետո պարզվում է, որ էշ–էշ եկել ընկել է ձորը
։

... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ԱՆԵԿԴՈՏՆԵՐ | Նայել են: 1355 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (1)

1Ապարանցուն հարցնում են արևն ինչի համար է, պատասխանում է՝ երդվելու:

2Ամուսինը կնոջը նախատում է.

-Դու դեբիլ ես, ախր, շատ դեբիլ ես, դու դեբիլների դեբիլն ես, որ դեբիլների մրցույթ լինի, դու հաստատ երկրորդ տեղը կգրավես:

Կինը զարմանում է.

... ԿԱՐԴԱԼ ...

Բաժին: ԱՆԵԿԴՈՏՆԵՐ | Նայել են: 578 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (1)

րՀումորիկներ :)

-Ինչի՞ց ես այդքան նիհարել,– հարցնում է մեկն ընկերուհուն։

-Տառապանքից։ Ամուսինս դավաճանում է ինձ։ է՛լ ինչո՞ւ ես տառապում, բաժանվիր։

-ՉԷ՛, մի քիչ Էլ նիհարեմ, հետո …

Բաժին: ԱՆԵԿԴՈՏՆԵՐ | Նայել են: 478 | Ավելացրել է: Sirunik | Ամսաթիվ: 02.04.2011 | Կ Ա Ր Ծ Ի Ք Ն Ե Ր (0)

Գնումների համար դիմել` 
ԳՏՆԵԼ